Benodigde apparaten:

Ingrediënten:

  • 3 blikjes tonijnstukken in water
  • 200 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 maatschepje (15 ml) peterselie
  • 1 maatschepje (15 ml) oregano
  • 1 maatschepje (15 ml) kurkuma
  • 1 maatschepje (5 ml) knoflook snippers
  • 1 ei

Werkwijze:

  • Doe de tonijnstukken (inclusief het water!) in de keukenmachine en maal ze zo goed mogelijk fijn
  • Voeg om en om in gedeelten het bloem en de kokosmelk toe
  • Voeg het ei toe
  • Mix het geheel tot een stevige, egale massa
  • Voeg de peterselie, de oregano, de kurkuma en de knoflook snippers toe
  • Zet ondertussen de Clatronic Dog Cookie Maker aan en laat hem op temperatuur komen
  • Vul de Clatronic Dog Cookie Maker
  • Probeer het beslag zo netjes mogelijk binnen de vorm te gieten of te scheppen, zodat je koekjes mooi van vorm worden
  • Laat de koekjes ca. 7 minuten bakken
  • Verwijder de koekjes voorzichtig - liefst met een houten spatel - uit de Clatronic Dog Cookie Maker
  • Vul de Clatronic Dog Cookie Maker opnieuw voor de volgende ronde

Tips:

  • In plaats van een mixer kun je voor het mengen van het beslag ook prima een blender gebruiken
  • Wanneer je een blender gebruikt giet het beslag dan in een lage kom wanneer het klaar is, daar kun je het makkelijker uit scheppen dan uit de mengbeker van de blender
  • Omdat het vullen van de Clatronic Dog Cookie Maker een secuur werkje is, trek ik de stekker na elke bakronde uit het stopcontact, vul de Clatronic Dog Cookie Maker opnieuw en steek de stekker daarna weer in het stopcontact
  • In plaats van knoflook snippers kun je ook gemalen knoflook (knoflook poeder) gebruiken
  • Heb je niks met kruiden, dan kun je deze gerust weglaten
  • De genoemde hoeveelheid ingrediënten is voldoende voor ca. 120 koekjes
  • Als de koekjes klaar zijn hebben ze een cake-achtige structuur; voor extra houdbaarheid kun je ze 12 uur nadrogen in een voedseldroger
  • Wil je geen voedseldroger gebruiken om de koekjes krokanter en langer houdbaar te maken, bak ze dan wat langer