Benodigde apparaten:

Ingrediënten:

  • 500 gram runderhart dobbeltjes
  • 250 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 1 maatschepje (15 ml) peterselie
  • 1 maatschepje (15 ml) oregano
  • 1 maatschepje (15 ml) kurkuma
  • 1 maatschepje (5 ml) knoflook snippers
  • 1 ei

Werkwijze:

  • Doe de runderhart dobbeltjes (inclusief lekvocht!) in de keukenmachine en maal ze zo goed mogelijk fijn
  • Voeg om en om in gedeelten het bloem en de melk toe
  • Voeg het ei toe
  • Mix het geheel tot een stevige, egale massa
  • Voeg de peterselie, de oregano, de kurkuma en de knoflook snippers toe
  • Zet ondertussen de Bake-a-Bone Dog Treat Maker aan en laat hem op temperatuur komen
  • Vul de Bake-a-Bone Dog Treat Maker
  • Probeer het beslag zo netjes mogelijk binnen de vorm te gieten of te scheppen, zodat je koekjes mooi van vorm worden
  • Laat de koekjes ca. 12 minuten bakken
  • Verwijder de koekjes voorzichtig - liefst met een houten spatel - uit de Bake-a-Bone Dog Treat Maker
  • Vul de Bake-a-Bone Dog Treat Maker opnieuw voor de volgende ronde

Tips:

  • In plaats van een mixer kun je voor het mengen van het beslag ook prima een blender gebruiken
  • Wanneer je een blender gebruikt giet het beslag dan in een lage kom wanneer het klaar is, daar kun je het makkelijker uit scheppen dan uit de mengbeker van de blender
  • Omdat het vullen van de Bake-a-Bone Dog Treat Maker een secuur werkje is, trek ik de stekker na elke bakronde uit het stopcontact, vul de Bake-a-Bone Dog Treat Maker opnieuw en steek de stekker daarna weer in het stopcontact
  • In plaats van knoflook snippers kun je ook gemalen knoflook (knoflook poeder) gebruiken
  • Heb je niks met kruiden, dan kun je deze gerust weglaten
  • De genoemde hoeveelheid ingrediënten is voldoende voor ca. 60 koekjes
  • Als de koekjes klaar zijn hebben ze een cake-achtige structuur; voor extra houdbaarheid kun je ze 24 uur nadrogen in een voedseldroger
  • Wil je geen voedseldroger gebruiken om de koekjes krokanter en langer houdbaar te maken, bak ze dan wat langer
  • Omdat de gemalen runderhart dobbeltjes nog vrij grof van structuur blijven, is dit recept minder geschikt voor wafelijzers met ondiepe vormen