Doelgroep

De workshop Natuurlijk Snuffelen aan praktijkspeuren is bedoeld voor iedereen die met zijn/haar hond wil kennismaken met het speuren op menselijke geursporen (praktijkspeuren of mantrailing genoemd). Dit kunnen pups zijn, maar ook pubers en (jong)volwassen honden. Zelfs senioren kunnen speuren! Ook voor honden met fysieke beperkingen is het vaak mogelijk om te gaan speuren, voor hen biedt het speuren meestal een prima uitlaatklep voor de energie die zij anders moeilijk kwijt kunnen. Tenslotte kunnen ook honden met gedragsproblemen speuren, maar zij zijn in een aantal gevallen wel aangewezen op individuele begeleiding. Kortom: leeftijd en nivo van jouw hond zijn niet van belang, alle honden kunnen speuren!

Workshopinhoud

In deze workshop maak jij samen met jouw hond kennis met het speuren en ontdek jij of er in jouw hond wellicht een échte speurneus schuilt (al was het maar voor de duur van de workshop...). Omdat de tijd beperkt is zullen we al na een hele korte uitleg zo snel mogelijk met de praktijk aan het werk gaan, door het uitwerken van diverse menselijke geursporen op verschillende speurlocaties. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal 4 cursisten die om de beurt gaan speuren met hun hond en daarbij elkaars sporen gaan uitwerken.

Organisatorische en huishoudelijke zaken

 • De workshop bestaat uit 1 les
 • De les duurt 3 uur (ochtend of middag) of 2 x 3 = 6 uur (hele dag, met tussentijds een pauze van een uur)
 • In het geval van een duo-workshop of privé-workshop duurt deze maximaal 2 1/2 uur en worden ook eigen honden ingezet (welke uiteraard gescheiden worden gehouden van jouw hond)
 • Maximaal aantal deelnemers groepsworkshops: 4
 • De lessen vinden plaats vanuit de trainingshal in Coevorden of op een geschikte speurlocatie in de nabije omgeving
 • Je wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de lessen aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor jou klaar
 • Na afloop van de les is er gelegenheid om onder het genot van koffie en thee of soep (in de kantine aanwezig) de les na te bespreken en ervaringen uit te wisselen

Benodigdheden

Voor deze workshop heb jij de volgende materialen nodig:

 • gewone halsband voor jouw hond (dit mag een half-check halsband zijn)
 • gewone lijn voor jouw hond
 • heb je een tuig voor jouw hond waarbij de ring direct op de rug zit (dus niet aan een omhoog staand handvat) neem dit dan s.v.p. mee
 • heb je een (verstelbare trainings)lijn van ca. 2 - 5 meter lengte neem die dan s.v.p. mee
 • voldoende (liefst natuurlijke) beloningen die écht de moeite waard zijn (dus geen gewone brokjes)
 • gevuld waterflesje voor jouw hond (en eventueel voor jezelf)

Heb je geen geschikt tuig en/of geschikte lijn, meld dat dan even van tevoren, dan kunnen we kijken of één van de voorbeeldtuigen van Biqqelz Speurhondentraining jouw hond past. Trek tijdens de workshop makkelijk zittende kleding en schoenen aan, die tegen een stootje en vuil kunnen. In voorkomende gevallen kan regenkleding handig zijn.

Inschrijving

De inschrijving voor deze workshop vindt plaats via de agenda zoals vermeld in Algemene Voorwaarden. Hier vind je ook de mogelijkheden en voorwaarden om je als (ras)groep in te schrijven voor deze workshop.

Cursusgeld

Het tarief bedraagt € 40,- per baas-hond-combinatie voor een halve dag (ochtend of middag) en € 70,- per baas-hond-combinatie voor een hele dag. Dit bedrag is inclusief consumpties (exclusief eventuele lunch). Jouw partner is ook welkom! De prijzen voor rasgroepen zijn op aanvraag beschikbaar.

Algemene Cursusvoorwaarden

Door jouw inschrijving voor deze workshop verklaar jij je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Lees daarom deze Algemene Voorwaarden door vóórdat jij jezelf en jouw hond inschrijft.

Data workshop

De workshop Natuurlijk Snuffelen aan Praktijkspeuren wordt op verzoek ingepland. Je kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen. Wanneer er een datum is afgesproken zijn de volgende stappen:

 • Je boekt de workshop via onderstaande button
 • Voor de verwerking van jouw boeking en voor de betaling word je doorgestuurd naar Biqqelz Webshops
 • Na ontvangst van jouw boeking en jouw betaling is de inschrijving voor de workshop definitief

Boek hier jouw workshop