Puppyspeelplaats: voor alle fokkers

De puppyspeelplaats is toegankelijk voor iedereen die een nestje pups heeft, ongeacht of jij als fokker bent aangesloten bij een rasvereniging of fokkersvereniging. De puppyspeelplaats biedt daardoor iedere fokker de mogelijkheid om de socialisatie van zijn of haar pups een extra impuls te geven.

Puppyspeelplaats: voor rashonden én rasloze honden

De puppyspeelplaats is toegankelijk voor alle honden, dus voor rashonden met stamboom, voor look-a-likes zonder stamboom én voor kruisingen. De ervaring heeft weliswaar geleerd dat voor sommige "moeilijkere" rassen een goede socialisatie extra belangrijk is, maar een gedegen socialisatie is en blijft voor álle honden belangrijk. De puppyspeelplaats kan een waardevolle aanvulling bieden op de mogelijkheden die jij als fokker thuis en in jouw eigen nabije omgeving hebt om jouw pups goed te socialiseren.

Puppyspeelplaats: leeftijd van de pups

De Puppyspeelplaats is toegankelijk voor nesten pups in de leeftijd vanaf 6 weken. De ondergrens van 6 weken is belangrijk, omdat jouw pups voldoende fysiek én mentaal ontwikkeld moeten zijn om het socialisatieparcours te kunnen gebruiken. Op deze leeftijd krijgen jouw pups ook hun eerste puppy-enting of wordt de eerste titerbepaling gedaan, waardoor zij voldoende beschermd zullen zijn tegen mogelijke ziekteverwekkers die buiten hun eigen omgeving aanwezig zijn. De optimale leeftijd voor het socialisatieparcours ligt rond de 7 weken, wanneer de moeder de basis-opvoeding van haar kroost heeft afgerond. De bovengrens voor de leeftijd van de pups ligt op 8 à 9 weken, mits de pups nog bij jou (als fokker) zijn. De bovengrens van 8 à 9 weken is belangrijk, omdat na deze leeftijd de socialisatie door de nieuwe pup-eigenaren verder dient te worden opgepakt op individuele basis.

Puppyspeelplaats: ook voor de nieuwe pup-eigenaren

Voor de nieuwe pup-eigenaren is de puppyspeelplaats niet alleen heel erg leuk om te bezoeken, het geeft hen ook de mogelijkheid om alvast te beginnen met het opbouwen van de vertrouwensband met hun nieuwe pup. Daarnaast kan de puppyspeelplaats voor hen dienen als inspiratiebron voor wat zij in de eerste weken met hun nieuwe pup kunnen ondernemen. Daarom zijn - op uitnodiging van jou (als fokker) - ook de nieuwe pup-eigenaren van harte welkom bij de puppyspeelplaats.

Geef de socialisatie van jouw pups een extra boost en bezoek voor een play-date Biqqelz Puppyspeelplaats in Coevorden