Weten wat jouw hond denkt? Boek een communicatieconsult bij Biqqelz Hondentolk in Coevorden

Intuitief contact (ook wel telepathisch contact, hartscontact of zielscontact genoemd) met honden kan op verschillende manieren worden gelegd. Deze verschillende manieren, de ontvangst- en zendmodi, zijn:

Wanneer u goed naar dit rijtje kijkt, ziet u direct de overeenkomst met uw eigen zintuigen. De vijf zintuigen zien, horen, voelen, ruiken en proeven kent iedereen. Minder bekend is het zesde zintuig, weten, dat ook wel wordt aangeduid met de termen onderbuikgevoel, gut feeling, of..... intuitie! Om u wat meer inzicht te geven in de manieren die ik gebruik om intuitief contact te maken met uw hond zal ik op elk van de genoemde manieren een korte toelichting geven.

Zien - helder zien - clear seeing - clairvoyance

Iemand die intuitief ziet (helderziend is) ziet wat de hond voor boodschap heeft, in de vorm van plaatjes. Soms zijn dat losse beelden, maar het kan ook een aaneenschakeling van beelden zijn die lijkt op een film.

Horen - helder horen - clear hearing - clairaudience

Iemand die intuitief hoort (helderhorend is) hoort wat de hond voor boodschap heeft, in de vorm van spraak. Soms lijkt het de eigen stem te zijn, maar het kan ook een onbekende stem zijn, al dan niet met een accent.

Voelen - helder voelen - clear feeling - clairsentience

Iemand die intuitief voelt (heldervoelend is) voelt wat de hond voor boodschap heeft, in de vorm van een fysiek gevoel of in de vorm van emoties.

Ruiken - helder ruiken - clear smelling - clairallience

Iemand die intuitief ruikt (helderruikend is) ruikt - meestal in combinatie met een andere modus - bepaalde geuren die te maken hebben met de boodschap van de hond.

Proeven - helder proeven - clear tasting - clairambience

Iemand die intuitief proeft (helderproevend is) proeft - meestal in combinatie met een andere modus - bepaalde smaken die te maken hebben met de boodschap van de hond.

Weten - helder weten - clear knowing - claircognizance

Iemand die intuitief weet (helderwetend is) ontvangt de boodschap van de hond in de vorm van een gedachte, die niet van zichzelf afkomstig lijkt te zijn.

 

Om goed met honden te kunnen communiceren hoeven niet alle genoemde ontvangst- en zendmodi even goed te zijn ontwikkeld. Ook hoeven niet alle ontvangst- en zendmodi gelijktijdig te worden gebruikt. Immers, wij mensen gebruiken ook zelden gelijktijdig álle communicatievormen wanneer we een boodschap willen overbrengen. Voelen, ruiken en proeven kunnen meestal prima in woorden worden vertaald. Gelukkig maar, want daardoor zijn wij in staat om bijvoorbeeld tijdens het voeren van een telefoon- of Skypegesprek tóch een gevoel, geur of smaak over te brengen terwijl de andere persoon ver van ons verwijderd is.

Mocht een boodschap niet helemaal duidelijk zijn, dan is het altijd mogelijk om aan de hond te vragen om méér informatie te geven, of om op een andere manier informatie te geven. Wij mensen doen dat tijdens de gesprekken die wij met elkaar voeren tenslotte ook wel eens. Uiteindelijk gaat het om de inhoud van de boodschap en niet zozeer om de manier waarop deze wordt overgebracht.