Weten wat jouw hond denkt? Boek een communicatieconsult bij Biqqelz Hondentolk in Coevorden

Intuïtieve communicatie is de universele taal van mensen, dieren en de natuur. Ieder mens wordt geboren met de vaardigheid om intuïtief te communiceren met andere mensen, met dieren en met de natuur. Naarmate we ouder worden, meer integreren in de onderwijscultuur en ons 'inner child' meer en meer wordt verdrongen door onze 'responsible adult' verliezen we stukje bij beetje de vaardigheid om intuïtief te communiceren. In ons dagelijks leven wordt steeds meer de nadruk gelegd op het met ons verstand verklaren van alles wat wij om ons heen zien en de toename van verantwoordelijkheden, die nu eenmaal hoort bij opgroeien, roept ook om verstandelijk beredeneerbare beslissingen. We verliezen stukje bij beetje het contact met onszelf. Toch blijft bij de meeste mensen wel een klein gedeelte van de intuïtieve vermogens beschikbaar. Wanneer er belangrijke beslissingen moeten worden genomen of wanneer we in gevaar verkeren blijken we toch nog in staat om beslissingen te nemen op basis van onze intuïtie. Bij belangrijke beslissingen laten we ons onderbuikgevoel (gut feeling) vaak mee spreken, zonder dat we kunnen verklaren waarom. En wanneer we in gevaar verkeren handelen we vaak al vóórdat we met ons verstand de juiste oplossing hebben kunnen beredeneren: onze automatische piloot wordt ingeschakeld.

In de loop der jaren zijn er, mede door een groei in het aantal Animal Communicators of dierentolken, steeds meer synoniemen ontstaan voor het intuitief communiceren met dieren. Denk daarbij aan telepathisch communiceren, de taal van het hart, de brontaal, hartscontact, zielscontact. Omdat ik in mijn activiteiten met honden graag op een zo natuurlijk mogelijke manier te werk ga en omdat ik denk dat intuitieve communicatie zó dicht bij de oorsprong staat dat het één van de meest natuurlijke vormen van communicatie is, voeg ik daar graag nog een extra synoniem aan toe: natuurlijk communiceren. Daarbij kan het woord 'natuurlijk' naast 'dicht bij de oorsprong' ook nog worden uitgelegd als 'vanzelfsprekend'. Zonder enige vorm van communicatie kunnen we immers niet functioneren en zou ons voortbestaan in gevaar komen.

Tot op heden is het de wetenschap nog niet gelukt om het bestaan en de werking van intuïtieve communicatie onomstotelijk te bewijzen. De keerzijde hiervan is dat het de wetenschap ook nog niet gelukt is om te bewijzen dat intuïtieve communicatie niet bestaat.....

De meeste Animal Communicators of dierentolken werken met verschillende diersoorten. Vanwege mijn passie voor honden en de overige activiteiten die ik op hondengebied beoefen heb ik besloten om mij ook ten aanzien van intuitieve communicatie te richten op het werken met honden. Natuurlijk heb ik tijdens mijn opleiding ook met andere diersoorten gewerkt, maar mijn professionele activiteiten via deze website richten zich specifiek op honden.