Doelgroep
De cursus Natuurlijk Fotograferen van je hond is bedoeld voor alle hondeneigenaren die graag foto's maken van hun trouwe viervoeters, maar die nog niet veel verder zijn gekomen dan het gebruik van de automatische stand van hun camera en die in plaats van leuke plaatjes graag mooie foto's willen leren maken. U wilt immers graag foto's kunnen laten zien die geen toelichting meer nodig zijn, foto's die hun eigen verhaal vertellen en die daardoor niet alleen voor u zelf maar ook voor anderen een plaatje zijn om naar te kijken. Deze workshop helpt u daarbij op weg. Deze workshop is ook geschikt voor eigenaren van honden met gedragsproblemen!

Cursusinhoud
In deze cursus staan we eerst even kort stil bij de ontwikkeling van de analoge fotocamera naar de digitale fotocamera, waarna we snel de ontdekkingsreis van de digitale spiegelreflex-camera zullen gaan starten. Aan de hand van een voorbeeldcamera (Nikon spiegelreflex-camera met groothoeklens én telelens) leert u de onderdelen en werking van de digitale spiegelreflex-camera kennen en met behulp van praktijk-opdrachten gaat u direct met de opgedane kennis aan de slag. De praktijk-opdrachten bestaan enerzijds uit opdrachten waarmee u de mogelijkheden van de digitale spiegelreflex-camera ontdekt, anderzijds uit opdrachten waarbij u daadwerkelijk aan de slag gaat met het fotograferen van honden. In deze cursus ligt het zwaartepunt van de praktijk-opdrachten op de werking en de effecten van het diafragma en de sluitertijd. Ook gaan we op stap voor een kleine excursie.

Organisatorische en huishoudelijke zaken
  • De cursus bestaat uit verschillende theorielessen en verschillende praktijklessen
  • Elke les duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, met een pauze van 12.30 - 13.30 uur (effectieve lestijd = 2 * 2 1/2 uur)
  • Minimaal aantal deelnemers per groep: 3
  • Maximaal aantal deelnemers per groep: 6
  • U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de les aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar
  • Gedurende deze workshop werkt u zoveel mogelijk met een Nikon spiegelreflex-camera van Biqqelz Hondenfotografie, zodat er niet onnodig veel tijd verloren gaat met wachten op uitleg over de werking van de camera van de andere cursisten en de uitgangspositie voor alle cursisten gelijk is

Benodigheden
Uiteraard neemt u uw hond mee naar deze cursus, zodat we tijdens deze dag voldoende verschillende modellen hebben. De honden zullen niet gedurende de hele dag worden ingezet, gedurende de tijd dat uw hond niet als model fungeert, verblijft deze in uw auto. Tussen de middag is er voldoende gelegenheid om de honden uit te laten. Tijdens de cursus gaan we zoveel mogelijk elkaars honden fotograferen, zodat iedereen zelf zijn/haar eigen hond aanwijzingen kan geven en kan begeleiden, terwijl de andere deelnemers foto's maken. Dit wordt gerouleerd zodat alle deelnemers aan bod komen. Daar waar mogelijk gaat u ook met uw eigen hond aan de slag.

LET OP: U werkt gedurende de cursus zoveel mogelijk met één van de Nikon spiegelreflex-camera's van Biqqelz Hondenfotografie. Indien de beschikbare tijd het toelaat is het uiteraard mogelijk om vragen over de werking van uw eigen digitale camera te beantwoorden, mits dit het groepsbelang niet verstoort. Daarom is het wel aan te raden om uw eigen digitale camera (incl. accu, acculader, geheugenkaart en handleiding) mee te nemen. Met de kennis die u tijdens deze workshop opdoet met de Nikon spiegelreflex-camera bent u prima in staat om, aan de hand van de handleiding, de werking van uw eigen digitale camera (beter en gemakkelijker) onder de knie te krijgen.

Tot slot..... vergeet u uw goede humeur niet mee te nemen?

'Huiswerk' vooraf
Ter voorbereiding op deze cursus wordt u gevraagd om uiterlijk één week voorafgaand aan de cursus per e-mail de volgende informatie te verstrekken:
  • merk en type van uw eigen digitale camera
  • 2 door uzelf gemaakte foto's die u mooi vindt
  • 2 door uzelf gemaakte foto's waar u zelf niet (helemaal) tevreden over bent of waar u vragen over heeft
In de bevestigingsbrief die u na uw inschrijving ontvangt, ontvangt u hiervoor eventueel nog aanvullende instructies.

Inschrijving
Inschrijving is op dit moment helaas nog niet mogelijk.

Cursusgeld
In verband met het omzetten van de voormalige workshops Natuurlijk Fotograferen van je hond naar een modulaire cursus zal de hoogte van het cursusgeld zo snel mogelijk opnieuw worden vastgesteld.

Algemene Voorwaarden
Door uw inschrijving voor de cursus Natuurlijk Fotograferen van je hond verklaart u zich akkoord met de Algemene Voorwaarden. Leest u daarom deze Algemene Voorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.

Vervolgcursus
De cursus Natuurlijk Fotograferen van je hond bestaat uit meerdere modulen. Het is namelijk onmogelijk om alle aspecten van de fotografie in één module te behandelen en daarnaast ook nog eens tijd in te ruimen voor het noodzakelijke oefenen. Deelname aan een module verplicht u uiteraard niet tot deelname aan vervolgmodules.